Home / алтернативна медицина / Нема да ви се верува што се може да излечи мачката!

Нема да ви се верува што се може да излечи мачката!

Kорисен водич со информации со кој точно ќе ги дознаете предностите на мазата која ви се мотка околу нозете, иако понекогаш тоа и ве нервира..

maceСите знаеме дека чувањето на домашни животни има многу благодати, но очигледно дека предењето на мачките е една од водечките методи на лечење која овие грациозни животни ја применуваат врз своите сопственици.

– Свесни за предвидените ефекти кои мачките ги имаат врз луѓето, вработените во асоцијацијата „Animal Care“ од Пакистан направиле корисен водич со информации со кој точно ќе ги дознаете предностите на мазата која ви се мотка околу нозете, иако понекогаш тоа и ве нервира, пишува Health 24.

Имено предењето:

Го намалува ризикот од инфаркт

Ги зајакнува коските

Го намалува стресот

Го намалува крвниот притисок

Дијагностика на болести со предење

Отстранува отоци и инфекции

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top