Home / алтернативна медицина / Магичен мраз: Кинески рецепт кој ќе ви ги излечи сите болести!

Магичен мраз: Кинески рецепт кој ќе ви ги излечи сите болести!

Доколку секојдневно, на одредено место на телото ставите коцка мраз, организмот ќе почне да се подмладува, многу болести исчезнуваат, а вие ќе бидете здрави, расположени и полни со енергија.

Човечкото тело поседува едно потполно единствено место. Доколку секојдневно ставате коцка мраз на ова место, организмот ќе почне да се подмладува, многу болести исчезнуваат, а вие ќе бидете здрави, расположени и полни со енергија. Ова место се наоѓа помеѓу тетивите во вратот, поконкретно на задниот дел во дупката каде што се соединуваат вратот и главата. Овде се наоѓа точката која во кинеската акупунктура е наречена Фен Фу (засолниште од ветар).

tacka-fen-fu-2

Методот се состои во следново: човек лежи на стомак (или седи) и става коцка мраз (отприлика 2х2цм) на точката Фен Фу (дупката во задниот дел од главата) и коцката мраз ја држи таму 20 минути. Коцката мраз можете да ја обмотате во марамче или завој.

Доколку го практикувате редовно, со пауза најмногуод 2-3 дена, наутро на празен стомак и навечер пред спиење, настинката при ваквата процедура не е возможна!

На почеток може да ви биде ладно, но за 30 до 40 секунди ќе почувствувате прилив на топлина на точката. Првите неколку денови ќе имате чувство на еуфорија поради ослободувањето на ендофрин во крвотокот.

feng-something-eleksir-odnosno-metoda-na-mladosta-2

Што се постигнува?

– Се подобрува сонот.
– Се подобрува расположението и општата виталност.
– Се подобрува работата на дигестивниот систем.
– Ќе заборавите на честите настинки (можете да го користитие и при висока температура).
– Ги ви се намалат главоболките, забоболките и болките во зглобовите.

Коцка мраз на точката Фен Фу особено помага кај:

– Органите за дишење
– Кардиоваскуларниот систем
– Невролошки болести со дегенеративни промени во ‘рбетот
– Акутни, гастроинтестинални и сексуално преносливи инфекции
– Заболувања на тироидната жлезда
– Артритис, хипертензија и хипотензија
– Бронхијална астма
– Нарушувања во гастро-интестиналниот тракт, дебелината и неухранетост
– Целулитот (особено за превенција)
– Нарушувања во менструалниот циклус, импотенција, фригидност, ендокриниот неплодност
– Психо-емоционални пореметувања, стрес, хроничен замор, депресија, несоница

Поточно кажано, постапувајќи по оваа метода не лечи, туку го враќа човекот во својата физиолошка норма, буквално го подмладува телотои му дава силен импулс на живот.

Контраиндикации на дејството на точка Фен Фу: при бременост, при присуство на пејсмејкер, при епилепсија и шизофренија.

Во кинеската медицина, телото се гледа како на енергетски систем, така што масажа може да влијае на протокот на енергија и функционална активност на органи. Друга точка – “точка на долговечноста”, обезбедува постојана подмладителен и исцелувачки ефект и го спречува стареењето –

Прочитајте повеќе за точката Зу Сан Ли –  ТУКА 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top