Home / бабини рецепти / Лек за прочистување на дишните патишта кај децата

Лек за прочистување на дишните патишта кај децата

Кога болката на горните дишни патишта ќе се задлабочат, тие водат до нескани реакции, се одразуваат и на долните дишни патишта. Оттаму се развива и отежнато дишење и кашлица.

hitkujna-lekОсвен сируп, ние ви предлагаме едно домашно и средство за прочистување на дишните патишта, кое секоју може да го направи дома.

Кон свежо исцеден сок од зелка додадете шеќер ( по можност кафеав) во сооднос 1:1.

Истиот ефект ќе го добиете и доколку измешате сок од зелка со мед, повторно во сооднос 1:1.

Давајте му на детето од добиениот сируп за кашлица по 1 лажиче 3-4 пати на ден.

Ефектот е неверојатен!

Boza.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top