Лек против заушки

zauske
10-на до 15 маслинки се толчат на дрвена даска со чекан за месо со металниот дел се додека не се истолчи и семката внатре. Смесата што ќе се добие се става на марамче и се врзува оклу вратот и ушите. Треба да се обрне внимание повеќе смеса да има позади ушите.
Еве и еден лек против бронхитис:
две лажици големи полни брашно се запржуваат во мало тенџерче(без зејтин) и откако брашното ќе пожолти се трга на страна и се додава 2 лажици полни мед. Убаво се меша и се става на градите прекриено со весник издупчен со игла и врз него се става марамче… ова е лек од една руска лекарка-педијатар… таа никогаш не дава инјекции…

Бојан – од еден форум го позајмив лекот но сметам дека треба да се сподели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top