Home / бабини рецепти / Лек од вински оцет и јајце против висок крвен притисок

Лек од вински оцет и јајце против висок крвен притисок

Едно јајце се вари тврдо како за јадење. Се става во чаша и се залева со вински оцет – да го покрие. Престојува во оцетот 24 часа.

c3978527e7a4fbbd1d56d17eea8dccce_LКората се разградува а внатрешноста останува обложена со ципата. Таа се лупи без да се мие јајцето, откако ќе се извади од оцетот.

Јајцето се сече на три подеднакви делови и секој дел се јаде за појадок, ручек и пред вечера.

Се користи само еден ден. По осум месеци постапката може да се повтори.

Орбис

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top