Home / алтернативна медицина / Како за 5 минути да го сопрете течењето на носот

Како за 5 минути да го сопрете течењето на носот

Масажа на одредени точки на лицето може да му помогне на телото брзо се опорави, тоа е активирање на внатрешните сили на телото да се справи со течењето на носот.
Ова е еден ефикасен начин кој го сугерира Hunsen Lu, лекар на кинеската медицина. lice nos

Точка бр.1. Ако се прошири линијата на веѓите, оваа точка ќе се најде директно над носот.

Точка бр. 2 симетрична точки на двете страни на лицето. Одвај забележливи вдлабнатини кои се наоѓаат на работ на надвирешната линија на веѓите – слепочници. Тие треба да притиснат истовремено.

Точка бр 3. Две симетрични точки на почетокот на носот, во близина на работ на очни дупки. Масажа истовремено.

Точка бр 4. Симетрични  точки одалечени околи  половина дснтиметри од носот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top