Home / аларм / Kако изгледа канцерогено јаболко?

Kако изгледа канцерогено јаболко?

Позната е изреката која вели дека со едно јаболко на ден, повее не ви е потребен лекар.

Но сепак морате да бидете многу внимателни.

Голем производители и трговци ги мачкаат јаболката со восок за да останат подолго свежи.
И додека од една страна восокот се употребува за заштита на јаболката, од друга страна, може да предизвика рак.

„Арт кујна“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top