Home / природен лек / Како да се ослободите од кожните грутки масни ткива (Липоми) на природен начин

Како да се ослободите од кожните грутки масни ткива (Липоми) на природен начин

Модерните- денешни научни истражувања сè уште не се сосема сигурни, која е точната причина за појавувањето на липомите, иако генетиката е важен фактор, додека прекумерната тежина или зголемените масти во крвта не се сметаат како фактори.

lipoma masno tkivo 2Еден од најтипичните предлози на лекарите е ласерско отстранување на липомите со електромагнетно зрачење. Дерматолозите препорачуваат и органски методи на лекување. Еден рецепт, чие дејство повеќе не е дискутабилно, со оглед на тоа што е помогнало кај неколку индивидуи е комбинација на мед со брашно.

Мед и брашно против кожните грутки

Направете смеса од еднаква количина на мед и брашно и ставете ја на местото на грутката на кожата. Пожелно е смесата да има густина од 0,5 до 1 сантиметар. Ставете хартиена крпа или завој над неа, со цел смесата да не се залепи за вашата облека.

lipoma masno tkivoТреба овој- природен третман да го држите на кожната грутка еден ипол ден (или поконкретно 36 часа), потоа исчистете ја и потоа повторете ја процедурата со нова смеса. Целата терапија треба да се изврши се додека не ја смените смесата пет пати или околу 7-8 дена. После тоа сигурно ќе забележите подобрувања, како и видливи резултати што се должи на фактот дека масните наслаги едноставно ќе исчезнат под вашата кожа.

Она што треба да се разбере е дека не постои апсолутна гаранцја дека кожните грутки нема повторно да се појават откако ќе се подложат на интервенција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top