Home / природен лек / Јогуртот помага при алергии од полен

Јогуртот помага при алергии од полен

Пробиотиците од јогуртот го намалува дејството на алергиите, посебно на полен, открија американските научници.

jogurtБиле тестирани 1900 луѓе со што се  потврди теорија, дека пиењето на јогурт ги намалува симптомите од алергија на полен.

Јогуртот го зајакнува имунитетот, го подобрува метаболизмот и го намалува србежот и кивањето кај луѓето што се алергични на полен.

Секоја петта личност што страда од алергија на полен може да си помогне со јогурт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top