Free songs
Home / природен лек / Изедете пет ореви и почекајте четири часа

Изедете пет ореви и почекајте четири часа

Оревите се важни за исхраната. Не само што се полни со корисни хранливи состојки, вклучуваат и полинезасичени масти, феноли, витамин Е, и тони антиоксиданси, тие можат да имаат изненадувачко влијание на целокупното здравје.

orah_1365449258Конзумирањето на само 5 ореви дневно во својата секојдневна исхарана донесува изненадувачки здравствени предности.

-Ја намалува големината на струкот за повеќе од 1,27 сантиметри.

-Го намалуваат изгледот за развој на болести на срцето.

– Го поддржуваат здравјето на мозокот

– Го намалуваат холестеролот

– Го зголемуваат бројот на сперматозоиди кај мажите

– Го намалуваат ризикот од дијабетис

– Превенција на рак

– Ги зацврстува коските, кожата и ноктите.

Влијанието на оревите е огромно што многу луѓе имаат здравствени предности и тоа само неколку часа по конзумацијата. Тие со своите хранлици состојки и витамини го полнат телото со гориво до следниот оброк.

Орасите се познати за стабилизација на стресот

Антиоксидансите во орасите го зајакнуваат срцето и се борат против слободните радикали ко се познати за предизвикување на болестите на срцето.

Омега-3 масните киселини го намалуваат чувството на депресија и симптоми ADHD-а Органите почнуваат да работат подобро, го спречуваат зачепувањето на артериите и другите негативни влијанија на здравјето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top