Home / аларм / Можат да направат голем проблем – Ако го забележите ова веднаш однесете го вашето дете на Ургентен

Можат да направат голем проблем – Ако го забележите ова веднаш однесете го вашето дете на Ургентен

Температурите растат, дечињата се уште посреќни и си играат со своите другарчиња. Освен што родителите во летниот период се грижат за опекотини од сонцето, треба да обрнат внимание и на една голема опасност која не треба да се заборави – крлежите!

Тие можат да направат голем проблем и да предизвикаат тешка болест, а најчесто симптомите кои се појавуваат се голем осип по телото и црвенило. Може да дојде и до температура, главоболка, чешање, како и надуени жлезди, но само во некои случаи.

Овие убоди можат да се излечат со антибиотици ако се реагира навреме. Најдобро е веднаш да се оди на лекар.krpelj-lajmska-bolestdthg45y45y454

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top