Home / аларм / Еве зошто имате главоболки и несоници

Еве зошто имате главоболки и несоници

Поради поврзување на Интернет, нашите бежични уреди – телефон, таблет и лаптоп корисат уред – рутер кој ги емитува елктромагнетните бранови или WLAN сигналите кои можат да бидат опасни по здравјето на човекот. Бртанската здравствена агенција направила истражување во кое се покажао дека лошо влијаат на развојот на билките, но и на здравјето на луѓето.

zena glava hormoniРезултатите од претераната изложеност на Wi-Fi се:

– постојани главоболки

– хроничен умор

– несоница

– болки во ушите

– деконцентрација

Една работа што можеме да направиме и на некој начин да се заштитеиме од деструктивните влијанија на технологиите, за почетко обидете се да не спиете во просторијата во која се наоѓаат уредите.

Или пак можете да го исклучите Wi-F доколку не ви теба, и никако рутерот да не го ставате во кујната или во спалната соба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top