Free songs
Home / природен лек / Брзо избелете ги забите со само 2 состојки

Брзо избелете ги забите со само 2 состојки

Главно се појавуваат кај пушачите, но цигарите не се секогаш главната причина за тоа. Жолти заби може да се појават и како резултат на преголема консумација на шеќер, кафе или црн чај.

maslo pasta-1Сепак и за овој проблем постои решение. Сè што ви е потребно е косоково масло и сода бикарбона. Покрај многуте други благодети кои ова масло ги има за нашето здравје тука е и неговата употреба како избелувач на забите.

Направете смеса од кокосово масло и сода бикарбона во сооднос 1:1 (да речеме 5 лажички кокосово масло и 5 лажички сода бикарбона), добро измешајте ја и ставете ја во тегла.

Сè што треба да наравите е да ја замените вашата паста за заби со оваа природна паста, а резултатите нема да изостанат.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top