Home / алтернативна медицина / Болните за да се излечат мора да го практикуваат и следново

Болните за да се излечат мора да го практикуваат и следново

Суштината на третманот е во примена на здравиот начин на живот. Почитување на прости и едноставни закони на природата како на нашето тело да му биде подобро, на тој начин ние ќе му помогнеме да ги исфрли сите наталожени токсини и отрови во текот на многу години на нездрав и деструктивен живот.

BOLNICA-300x182Се разбира, огромното мнозинство кај овој вид на болести, потребно е заболениот да има помошник кој ќе му помага во спроведувањето на целата терапија. Во овие активности кои на заболениот треба да му станат секојдневна рутина вклучуваат: топло-ладно туширање, пост на цедени природни сокови, голтка клизма, метод на ладниот чаршав, масажи, облоги од загреано рициново масло и лукот и земање на тинктура врз основа на лековити растенија.

Метод на ладниот чаршав

Потребно е да се применува методот на ладниот чаршав колку што е можно повеќе. Ладната состојба е најдобар начин на подигање на општата состојба на имунолошкиот систем и прочистување на акумулираните токсини, отрови и малигни клетки.

laden-charshav

Овој начин најефективно предизвикува вештачка треска кај пациентот каде за секој степен на зголемената температурата на телото брзината на здравите бели крвни клетки се зголемува за четири пати. Што значи дека на 37°C 4x зголемува брзината, на 38°C се зголемува за 16x на 39°C да расте за 64x .. итн

Може да се примени и поблага варијанта на овој метод за сите оние “кои не се во состојба” да поднесат и ја изведат методата со самиот чаршав. Се полни када полна со топла вода во која ќе бидете колку што е можно повеќе пиејќи колку е можно врел чај. После тоа, ќе се истуширате со студена вода колку што е можно подолго.

Суштината на горенаведените методи е во тоа што по вештачки пат се зголемува температурата одвнатре и однадвор, буквално кажано се варите уништувајќи ги при тоа малигните клетки, на кои не им погодува топла средина … Зголемувањето на брзината на здравите бели крвни клетки е значајно за да се оспособат за уништување на што е можно поголем број на малигни клетки. Тука е клучот за решавање на проблемот, се разбира со постојан пост на цедените природни сокови од овошје и зеленчук, кои му ја даваат на телото потребната силата, енергијата и виталноста.

– Четкање

Многу е важно и четкање на кожата односно детоксикација преку кожата како најголемиот орган на нашето тело. Кај леукемијата е од големо значење токму она што на овој начин ефикасно се прочистува самиот лимфен систем кој е отруен со премногу голема концентрација на болни гнојни бели крвни клетки.

chetkan-eСамата лимфа и лимфната течност е во проблемот. Во такви случаи, имаме проблем на самиот имунолошки систем. Прво треба да се прочисти и да се подигне неговата општа состојба, додека кај другите форми на карцином е можно веднаш да ги нападнеме заболените подрачја кои се зафатени со малигните клетки. Имунолошкиот систем функционира од почетокот на рехабилитацијата на здравствените проблеми, што кај леукемија не е случај. Четкањето на телото треба да се примени пред топло – ладно туширање, затоа што тогаш е најефективно.

Исто така, веднаш по туширањето да се изврши грубо четкање на целото тело за ефикасна детоксикација. На овој начин, вие го прочистувате лимфниот систем полн со токсини преку природното чистење. Ги подигнувате и ја регенерирате состојбата на белите крвни клетки кои се лимфната течност сама по себе. Ова е многу важен процес кој треба да се практикува во третманот на леукемијата и кој во содејство со соковите и хидротерапијата обезбедува повеќе од забележителни резултати …

– Пост на природно цедени сокови

Постот на соковите му ја враќа енергијата на телото и му дава витамини, минерали и енцими. Соковите претставуваат најмоќното средство за лекување на природен начин. Тие сѐ лекуваат. Природната инфузија која постојано го обезбедува вашето сопнато тело со сите потребни хранливи состојки со нутриенти, витамини, минерали …

ladno-tseden-sokКај леукемијата се клучот на решенија и самата суштина се токму цедените природни сокови. Нужно е да се биде на строг пост подолг период, без тоа нема исцелување. Минимум 4-6 месеци сето тоа зависи од степенот на заболувањето. За лекување на оваа сериозна болест потребно е трпение, верба во животот и што е најважно, позитивен став и здрава духовност …

Излекувањето е гарантирано, само е прашање на времето, ако соковите се практикуваат додека е тоа потребно. Тоа е неопходно, бидејќи за варење на храната потребно е најмалку 60% од телесната енергија. Затоа, кога ќе престанете да земате тврда храна добивате повеќе енергија, а ензимите, витамините и минералите ги добивате од соковите. Едноставно кажано ја штедите енергијата на вашето тело која ви е потребна во текот на процесот на лекување.

Кога конзумирате храна во тврда форма, органите за варење почнуваат да работат, се полнат со крв, црниот дроб и сите жлезди автоматски започнуваат со своите активности, панкреасот почнува да лачи ензими кои се неопходни – тие се енергија сами себе, иницијаторите на здравјето и виталноста. Соковите точно претставуваат ензимски третман, полни се со ензими и му ја олеснуваат работата на панкреасот со намалување на неговата активност – суштината е сите витални органи се да се регенерираат и да се одморат, сета енергија да оди во имунолошкиот систем директно до погодените области преку крвта.

Ова е една од работите во нашата програма на лекувањето која луѓето не ја сфаќаат . Тие мислат дека ако престанат да јадат ќе бидат послаби. Напротив, кога се престанува со јадење, се станува посилен. И, се разбира, тоа се случува веднаш. Преку соковите човекот внесува разновиден повисок износ на хранливи материи отколку со јадење редовни дневни оброци во тврда форма.

Хидротерапија

Примената на методите на хидротерапија е неизоставен дел на лекувањето, кои во комбинација со соковите доведува до процес на исцелување. Заемно се надополнуваат и сочинуваат синергиска ефективна целина на третман по природен пат. Што вредат соковите ако крвта не проструила низ целото тело, ако брзината на белите крвни клетки не се зголемила до соодветно ниво. Не можат билките да ви помогнат во адекватна мерка, ако крвта не го разнесе таму каде што е потребно.

hidroterapijaИ кај леукемијата е токму во тоа суштината. Суштината е во чистењето на коскената срж за што е потребен долг временски период и постојан доток на природна инфузија односно свежа крв. Суштината е во регенерација на коскената срцевина (самите матични клетките) каде се создаваат апсолутно сите клетки на вашиот организам. Ова по официјална алопатска медицина невозможно е да се изведе …

Ако не ги применувате овие неопходни суштински основи на исцелувањето природно, не можете да се излечите од најсериозните форми на болести каква што е впрочем леукемија. Туширање на целото тело минута топла вода – минута ладна вода (повторување 5-7 пати) е основа на третманот, кое треба да се практикува двапати на ден …

Хидротерапија е од клучно значење, бидејќи е потребно постојано што почесто, што поинтензивно подигање на виталноста, општата здравствена состојба, брзината на движењето на белите крвни клетки кои се заболени кај овие случаи. Проблемот е во тоа што белите крвни зрнца имаат многу краток животен век (само неколку часа), постојано се размножуваат и создаваат во заболената состојба директно од коскената срцевина. Поради тоа е неопходно постојано да се подигнува и одржува нивната брзина на движење и ефикасност, бидејќи тие треба да ги победат другите заболени бели крвни клетки кои се произведуваат во коскената срцевина … (кај заболувања на црвена крвна лоза е малку полесна ситуацијата, бидејќи нивниот животен век е 4 месеци).

Потребно е на дневно ниво најмалку два или три пати да се направат одредени методи на хидротерапија. На крајот со постојан напредок се доаѓа до санација и пречистување на коскената срцевина, која е и причината зошто е неопходно да се биде подолг временски период на оваа програма … Потребно е долго време организмот да дојде до фаза, состојба на прочистување на коскена срцевина, а потоа, исто така, долго време истата да се исчисти и регенерира, што е невозможно по гледиштето на званичната медицина … Трпение, смиреност, духовна стабилност, самиот здрав поглед на светот се од суштинско значење, бидејќи без спокојство нема исцелување. Стрпен спасен, што би рекле нашите стари … кои патем беа многу поблиску до овие суштински прашања на самиот живот, односно на здравјето.

– Кафеава клизма

kafeava-klizmaКафеавата клизма се користи за чистење на црниот дроб преку ѕидовите на дебелото црево. Црниот дроб е особено ранлив во оваа форма на болеста, така што овој метод е обавезен ако сакаме да бидеме сигурни дека заболениот ќе закрепне. Овој метод го разви познатиот доктор по природна медицина Макс Гершон и имаше неверојатни резултати со неговата примена. Хидротерапијата (топло- студено туширање) покрај улогата на поттикнување вештачка треска, значително ја подобрува циркулацијата и врши детоксикација на организмот преку кожата. Грубата масажа ја подобрува циркулацијата на крвта, а облогите вршат дополнително извлекување на токсините преку кожата.

– Тинктура врз основа на лековити растенија

Поради потребата да се чисти и зајакнува организмот со голема брзина од суштинско значење се и тинктурите кои содржат фитохемикалии и антиоксиданси кои вршат уништување на малигните клетки. За овие супстанции од тинктурата (како и од соковите) да достасаат до заболеното место потребно е пациентот да има подобрена циркулација на крвта, што се постигнува со горенаведените методи. Неопходно е заболениот да ги применува сите методи истовремено за ефектот на програмата да биде што е можно поголем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top