Home / бабини рецепти / Бабин лек – како безболно да ги отстраните досадните брадавици

Бабин лек – како безболно да ги отстраните досадните брадавици

Брадавиците се израстоци на кожата, погруби на допир од околната кожа со нерамна површина и најчесто со иста боја на самата кожа. Иако не се опасни по здравјето тие се појавуваат на незгодни места и изгледаат неубаво на кожата , па затоа многу луѓе  сакаат да се ослободат од нив.

bradaviceНе грижете се , постојат повеќе начини со кои може да се ослободите од овие израстоци на кожата.

Еден од нив е јаболковиот оцет, кој ќе ви помогне да се отстранат од кожата без никакви проблеми. Сипете неколку капки јаболков оцет на завој  и поставете го на претходнот исчистената брадавица. Менувајте го завојот секој ден, резултатите би можеле да се видат по пет дена.

Тука е и лукот. секоја ноќ пред спиење, втријте лук на брадавицата и превијте ја брадавицата со завој или ханзапласт. Исто така брадавицата може да ја премачкате и со сок од лук двапати на ден. Брадавицата ќе исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top