Home / бабини рецепти / Баба рада издаде книга – се промовираше „Билките на баба Рада“

Баба рада издаде книга – се промовираше „Билките на баба Рада“

Издавачкиот центар „Три“ ја промовира книгата „Билките на баба Рада“, прирачник на најгледаната македонска емисија посветена на билките и нивната лековита моќ.

babaradabilkiПрирачникот содржи над 250 рецепти, чија ефикасност е проверена од народни искуства. Тој е печатено издание на советите кои баба Рада и нејзините гости секојдневно им ги пренесуваат на телевизиските гледачи.

–  Оваа „библија на билките“ детално ги опишува лековитите својства на голем број билки од нашето поднебје… Наречена алхемичар на нашето време, баба Рада, како вистинска жива енциклопедија за билките, со голема љубов и посветеност работи на својата мисија – да им помогне на луѓето да си го повратат и да си го зачуваат здравјето по природен пат, информира издавачот за прирачникот, кој има 220 страници во боја.

One comment

  1. Baba rada koga ja prasha edna gledachka za Krmusot neznaeshe da i dade odgovor.Sosila e pravite edna pravnichka mnogu golem farmaceft.Ke stani bilkarka,koga ke znae da mi gi kaze site bilki pod latinsko ime,familija ,vid,rod grupa i podgrupa vo koja spajgaat togash bi ja priznala.Edinstveno za mene koj najubavo od site ja poznava farmakognozijata e samo mr.Ilcho .Zahariev i nikoj drug.Vashata baba Rada za mene e obichen analfabeta i imam dokazi deka se imaat zapusteno lujge so nejzinite bilki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top