Home / алтернативна медицина / Терапија со оган – Ги палат на живо за да ги излечат од болести (Видео)

Терапија со оган – Ги палат на живо за да ги излечат од болести (Видео)

Во Кина завладеа нов тренд – палење на живо со цел исцелување и лекување на пациентите, тренд кој звучи и изгледа навистина шокантно.

firetherapyИсцелителот става на грбот на пациентот смеса од лековити билки кои ги прекрива со дебела газа, па на неа става запаллива течност од вода и алкохол.

Потоа газата се запалува и гори на грбот на пациентот.

Со ова тие веруваат дека се воспоставува рамнотежа меѓу ладните и топлите елементи во човечкото тело, со што пациентот се лекува.

Погледнете го следното видео, на кое јасно се гледа како се практикува оваа метода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top