Free songs
Home / алтернативна медицина / „Лекот“ е во вашите раце: Оваа јапонска техника ќе ви помогне!

„Лекот“ е во вашите раце: Оваа јапонска техника ќе ви помогне!

Уште во древна Јапонија знаеле да се ослободат од стрес и тоа во рок од 5 минути. Оваа техника може да се користи било каде, затоа што „лекот“ е во вашите раце.

race-dlanki-300x201Секој прст на вашата рака покажува некое чувство или став, пишува сајтот „Брајт сајд“ (Bright Side).

Палец- помага да се изборите со страв, анксиозност и грижи.

Кажипрст- може да ви помогне да се соочите со стравот.

Среден прст- помага да се соочите со бес, лутина и емоционална повреда.

Домалиот прст- може да ви помогне да се изборите со депресија, тага и да бидете поодлучни.

Мал прст- ја зголемува самодовербата.

За да се смирите склопете ги дланките и држете ги барем една минута.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top