Home / алтернативна медицина / Жена со церебрална парализа се лечи со марихуана – Резултатите се зачудувачки (Видео)

Жена со церебрална парализа се лечи со марихуана – Резултатите се зачудувачки (Видео)

Церебрална парализа (CP) е група на болести со непрогресивни движења предизвикана од дефект или оштетување на незрелиот мозок. Терминот “церебрална” се однесува на мозокот, а “парализа” на нарушените движења

maraЖаклин Петерсон боледува од церебрална парализа со големи потешкотии во говорот, но по консумирање на медицинска марихуана, таа е во можност да зборува сосема нормално.

Овој видео клип е дел од документарниот филм “In Pot We Trust”, кој покажува користење на марихуаната за разни медицински цели при лекувањ на леукемија, мултиплекс склероза, пост трауматски стрес и други заболувања.

Можеби марихуаната не е толку лоша како што велат властите?

Кукурику

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top