Home / природен лек / За што е добар црниот чај

За што е добар црниот чај

  • A-scoop-of-Sun-Moon-Lake-Assam-Black-Tea-Lot-125Црниот чај содржи големо количество на витамини Ц и Е и е силен антиоксиданс. Тој се бори против стареењето додека се пие и кога се применува на кожата. Можете да си направите компресии со мали кесички врз лицето за да ја тонизирате кожата и да ги отстраните сенките под очите.
  • Црниот чај е погоден за ослободување од стресот. Луѓето кои често конзумираат црн  чај стануваат полесно прилагодливи кон стресните ситуации. Поради истата причина полесно преминуваат и во процес на релаксирање.
  • Црниот чај делува поволно на функцијата на желудникот, го активира метаболизмот и ги смирува стомачните болки.
  • Црниот чај е ефикасен кај луѓето со низок крвен притисок, но бидејќи содржи кофеин, со него треба да внимаваат луѓето со висок крвен притисок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top