Home / алтернативна медицина / За 5 минути сопрете го течењето на носот – многу е лесно, само следете го ова ВИДЕО

За 5 минути сопрете го течењето на носот – многу е лесно, само следете го ова ВИДЕО

Луѓето често не обрнуваат внимание на тоа дека течењето на носот може да има сериозни последици.Масирањето на одредени точки на лицето може да му помогне на организмот побрзо да се опорави.

Еден ефикасен начин предлага Лу Хунсен, доктор по кинеска медицина.

tecenje-na-nos-260x164Точка 1: Ако ја истегнете линијата покрај образите, оваа точка ќе се најде директно над почетокот на носот.

Точка 2: Симетрични точки на двете страни на лицето. Едвај забележливо вдлабнување оддалечено околу два сантиметри од надворешниот дел на образите, треба да се притиска истовремено.

Точка број 3: Две симетрични точки на почетокот на носот, мора да се масираат истовремено.

Точка број 4: Симетрични точки оддалечени половина сантиметар од носот.

Како да масирате?

Сите овие точки треба да ги масирате со врвовите на прстите по една миута. Притиснете силно, но никако до болка.

Не е важно како, во насока на движење на стрелките на часовникот или не. Важно е да имате чувство на притисок на одредена точка.

Течењето на носот престанува после првиот пат. По потреба повторете два или три пати дневно.

Кинеската медицина смета дека најважната работа е правилен проток на крвта до мускулите и ткивото. Ако некаде во организмот настанува стагнација на проток на крв, тогаш на тоа место почнува развој на болест.

И обратно – ако се осигура одговарачки проток на крв, организмот ќе биде во состојба брзо да ја излечи болеста.

Затоа масажата кај клучните точки помага во оздравувањето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top