Home / аларм / Внимавајте на дивата пиперка – Отровна е

Внимавајте на дивата пиперка – Отровна е

diva-piperkaОва билка е отровна билка, а ја споменуваме за да внимавате на неа и да не ја собирате!

Чести се случаите на труење со плодовите и тогаш се јавуваат пречки во дишењето, повраќањето, потење, неизедначен пулс и парализа на срцетро. Дивата пиперка на одредени места може да се најде распространета и на големи површини и секому му е достапна. Добитокот не ја јаде, а човекот понекогаш може да се излаже и да ја употреби за лек за бубрезите и срцето. Запомнете, постојат подобри и помалку опасни лекови.

(Преземено од книгата „Лековити растенија“ на„ Херба Стојанови“ – kukuriku.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top