Home / сведоштва / Видео: Жена на 73 изгледа како 30- годишна – еве која и е тајната

Видео: Жена на 73 изгледа како 30- годишна – еве која и е тајната

И покрај тоа што Анет Ларкинс има 72 години, сепак таа изгледа и се чувствува како да има 30 години.

anetЛаркинс решила да се грижи за своето здравје без лекови и без хемикалии водејќи се од една древна изрека на Хипокрит која гласи:

„Храната нека биде вашиот лек и нека лекот биде вашата храна!“.

Таа се одлучила да се храни само со растителна храна, па со години не јаде ништо од животиснко потекло, а овошјето и зеленчукот ги одгледува во својот двор без употреба на вештачко ѓубриво и хемикалии.

Според неа само она што расте од земја е она што Бог ни го дал да биде наша храна, а не мртвите животни кои наместо да ги убиваме и јадеме, треба да бидат наши пријатели. Конзумацијата на производи од животинско потекло се основната причина за појава на карцином и други тешки болести на денешницата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top