Free songs
Home / нови лекови / ВИДЕО: Револуционерна направа – модринките при вадењето крв веќе се минато

ВИДЕО: Револуционерна направа – модринките при вадењето крв веќе се минато

Американските научници осмислиле направа со која вадењето крв ќе стане многу полесно.nov metod krv

Станува збор за магичен уред односно направа чија технологија е преносна и ги покажува вените под кожата со што на медицинското лице му е многу полесно да ја најде вената, а пак пациентот може да заборави на стегањето на раката и модринките.

Viewing Vein FlowsThis magical device shows real-time image of the vein under the skin.

Posted by GI Gadgets on Thursday, 4 February 2016

Посебно олеснителна околност создава за медицинските лица во пронаоѓањето на вените кои кај постари лица потешко се наоѓаат.

Овој револуционерен технолошко-медицински пронајдок сигурно ќе ги израдува оние што се плашат од постапката на вадење крв.

Според истражувањата делува смирувачки кај пациентите, посебно оние најуплашените.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top