Home / аларм / Видео: Како недостатокот на сон влијае на вашето лице

Видео: Како недостатокот на сон влијае на вашето лице

Покрај здравата исхрана и редовното вежбање, сонот е еден од трите столбови на здравиот живот.

nesonica-liceНовото видео на Buzzfeed прикажува како на лицето на четири личности се огледуваат нивните навики поврзани со спиењето.

Во снимката, учесниците признаваат дека спијат помеѓу три и пет часa секоја ноќ, што е премалку, ако имаме предвид дека на возрасните лица им се препорачува од седум до осум часа сон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top