Home / сведоштва / ВИДЕО: Чудото на животот – по 8 години борба со неплодност, очекуваат четворка

ВИДЕО: Чудото на животот – по 8 години борба со неплодност, очекуваат четворка

Ешли и Тајсон Гарднер 9 години биле во брак и ништо повеќе не сакале од тоа да основаат семејство. Но работите не се секогаш онакви какви што сакаме да бидат, па тие двајцата долги 8 огдини се бореле со неплодност.

Откако конечно собрале пари за да може да си дозволат ин витро оплодување, биле вградени два ембриони во матката на Ешли.Резултатите биле неверојатни, таа забременила од првиот обид.4 girls

Но она што сите ги изненади е фактот што двата ембриони по оплодувањето се поделиле, па Ешли очекува два пара идентични близнаци, односно четири бебиња! Ултразвукот покажал дека сите четири бебиња се девојчиња, така што наскоро семејството Гарднер ќе добие четири ќерки.

Шансите за ваква бременост во која се носи четворка од два пара идентични близнаци се 1:70 милиони.

moja bolnica2

Повеќе информации за бременоста, ин витро оплодувањето и се што ве интересира на следниот линк

Моја Болница Скопје – (сајт)

Моја Болница – Скопје (фејсбук)

Phone +389 2 2. 511-2016; 511-2017; 204-5577; 072. 273-934

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top