Home / бабини рецепти / Уникатна рецепта со боз за лечење на рак

Уникатна рецепта со боз за лечење на рак

За рецептата се потребни добро узреани плодови боз, кои наликуваат на боровинки и се берат во крајот на август и почетокот на септември. Плодовите не се мијат, се редат во големи тегли, при што се става ред боз, ред шеќер додека стаклените садови не се наполнат.

SONY DSCПоследниот слој треба да биде од шеќер и да е подебел. Теглите се покриваат со газа за да може да “дишат“. Треба да се чуваат на темно и да се процедат после 40 дена.

Последните неколку дена содржината треба да се меша со дрвена лажица за да се раствори убаво шеќерот. Може да се направат 2, 3 или 4 тегли за да има до другата година.

Од смесата се конзумира по една чаена лажица рано наутро на гладен стомак, 10 минути пред појадок.

Бозот е полезен за имуниот систем и за редица болести. Важно е да се знае дека треба да се бере кога ќе е зрел, бидејќи зелените плодови се отровни. Лековитиот боз треба да е мек и темен!!!

Popara.mk

One comment

  1. бозел!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top