Home / бабини рецепти / Трик со коj ќе престане да ве боли забот за 5 минути

Трик со коj ќе престане да ве боли забот за 5 минути

Се што ви е потребно е коцка лед која ќе ја ставите на просторот меѓу палецот и показалецот, и со нежни потези да го триете ова подрачје 5 до 7 минути.

holding-an-ice-cube-DBT1Според истражувањата, токму овој простор на дланката е местото каде завршуваат нервите кои се поврзани со центарот за болка во мозокот кои го контролираат степенот на болка во рацете и главата.

Триењето со лед ги блокира овие центри, а 90% од испитаниците кои учествувале во истражувањето изјавиле дека оваа техника им ги ублажила тешкотиите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top