Home / Болести и лечење / Таткото и синот од гостиварско починале од хеморагична треска, вирусот го пренесуваат глувци

Таткото и синот од гостиварско починале од хеморагична треска, вирусот го пренесуваат глувци

Во врска со случајот во кој починаа татко и син од гостиварско, како што дознаваме од лекари од Инфективната клиника, се работи за хеморагична треска.

Според истите лекари се работи за вирус кој го пренесуваат глувци.

Лекарите се сомневаат дека се работи за хантан вирус од кој откажуваат бубрезите и бели дробови.

Сите пет лица кои биле хоспитализирани на клиниката се од исто бачило и се сточари од село Симница, гостиварско.

Според наши извори карантин на Инфективната клиника во Скопје нема.

Мкд.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top