Home / сведоштва / Сведоштва на излекувани пациенти од рак со Бадвиг-методот

Сведоштва на излекувани пациенти од рак со Бадвиг-методот

Наведените писма од пациенти излекувани од карцином, кои се подложиле на протоколот на германската биохемичарка д-р Јохана Бадвиг, ниту се препорака ниту сугестија за прекину-вање на конвенционалната терапија. Дневник ги пренесува искуствата од пациенти низ целиот свет кои се лекувале со оваа метода.

johanna-budwigВеќе пишувавме за лекување рак на германската биохемичарка д-р Јохана Бадвиг. Таа верувала дека карциномот, како и голем дел од болестите, првенствено е пре-дизвикан од неправилната исхрана, поточно од неправилна преработка на храната и на масло-то. Оваа приказна таа ја почнала кога открила дека во крвта на болните од рак недостигаат важ-ни состојки за човековиот организам, како што се липопротеините и фосфатидите. Методот се состои во снабдување на клетките со масни киселини, кои им недостигаат, а се добиваат со сме-са од младо кравјо сирење и ленено масло.

Следуваат писмата од излекувани пациенти што се подложиле на овој германски протокол стар 50 години. Некои од пациентите престојувале во центарот на Јохана Бадвиг во Германија, а дру-ги го практикувале протоколот од нејзината книга “Маслено-протеински готвач”, во консулта-ција со стручниот тим од центарот.

Рак на простата и на тестиси

Оле Хансен живее во Австралија. Му дијагностицирале рак на простата и на тестиси. Се подло-жил на Бадвиг-протоколот. Тој пишува:

1-rak-prije-i-nakon-tretmana-sodom-bikarbonomИскрено ви благодарам за вашата извонредна помош и за поддршката. Со Бадвиг-протоколот се намали ПСА-нивото од 29 на 8. Минатата година австралиски уролог ми кажа дека ќе умрам до средината на оваа година ако не прифатам опасна биопсија и интравенска хемотерапија не зна-ејќи дека според европските научници пред многу години беше докажано дека таа нема ника-ков ефект. Јас сум Данец образован за лабораториски техничар во Институтот за истражување и во болницата “Каролинска” во Стокхолм. Сега живеам во Австралија. За жал, Австралија е 35 години зад Европа во лекувањето на ракот. Јас ќе ги следам сите совети од вашата нова книга и ќе ја мониторирам состојбата на тестисите.

Лимфом

Габриел Ореа – Мексико

На Габриел Ореа (44) од Мексико дијагностициран му е фоликуларен лимфом нехочкинс градус 2. КТ-скенирањето покажало неколку абнормални маси. Најголемата, 7/4 см, била помеѓу пан-креасот и црниот дроб. Имал два симптома од пред три години: ноќно потење, околу петпати неделно и повремен длабок замор. ПЕТ-скенирањето покажува дифузно инволвирање (метаста-зи) кај повеќе лимфни јазли во телото со зафатена слезина и коски.

Почитуван д-р Џенкинс,

Слободно објавете ги моето искуство и моето сведоштво заедно со сите информации за мојот случај, ПЕТ-скенираните слики и други специфични информации. Убеден сум дека природните третмани имаа огромно влијание врз мојот третман и се надевам дека лимфомот нема да се вра-ти с` додека ги следам сите препораки во однос на потиснувањето на поттикнувачите на ракот и зајакнувањето на мојот имунолошки систем и на општото здравје. Освен вашиот протокол, во терапијата си додадов три екстракти од печурки за кои верувам дека се многу моќни (Maitake, Chaga, Lingz). Оваа недела моето второ ПЕТ-скенирање покажа речиси комплетна ремисија. Тоа е многу охрабрувачки. Продолжувам со протоколот во тандем со хемотерапија.

Рак на белите дробови – Бадвиг прави разлика за само два месеца

pluca_1365602507_670x0Само сакав да ја објавите мојата добра вест. Почнав со Бадвиг-протоколот на 7 јануари 2009 го-дина кога резултатите од ПЕТ ЦТ-скенирањето на крајот од јануари покажаа ремисија на меди-јастинален (во тораксот) Нон-Хочкинсонов лимфом со метастази во белите дробови.

Скенот од 2 март 2009 покажа дека нема никаква активност во медијастинумот и минимална активност на вшмукување во белите дробови со намалување во сите нодули. Воодушевена сум што Бадвиг-протоколот функционираше толку бргу. Се чувствувам поздраво отколку што неко-гаш сум била. Благодарам на сите поддршката.
Задржете ја верата, функционира.
Сузан Елингер

Рак на црниот дроб

“Отидов во болница затоа што веќе не можев да јадам. Ме оперираа, односно ме отворија и ме затворија. Тие не можеа да ми помогнат. Имав рак на стомак и рак на црниот дроб. Веднаш поч-нав со маслено-протеинска диета. Таа беше многу пријатна и се чувствував подобро од ден на ден. Потоа отидов пет недели на Шварцвалд за да закрепнам, но продолжив со маслено-проте-инска исхрана. С? што имав порано, немир, повраќање и губење на апетитот, го снема. Среќен сум што сум повторно здрав бидејќи без оваа диета јас не ќе бев жив”.

Леукемија

26 декември 2009 година. Во една сабота на 20-годишен човек во Слоун Кетеринг му беше ди-јагностицирана леукемија. Бројот на белите крвни клетки (леукоцити) му беше 37.000, а горната граница е 10.800. Требаше да направат уште еден тест на 31 декември 2009 и да почне со хемо-терапија на 5 јануари 2010 година.

slike-zivot-5-test_doktor_65892327928 декември 2009 година (понеделник) дојде на консултација. Тој одлучи секојдневно да зема 30 топки ТРИЦАН, целиот дневен комплет, што значи дека примаше 15.000 интернационални еди-ници (ИУ) витамин Е дневно, а препорачаната дневна доза е 300 ИУ. По 4 дена, на 31 декември 2009 година, повторно го тестираа. На 5 јануари тие му рекле дека бројот на леукоцити му се намалил на 9.400.

Кога им кажал колку зел, тие биле загрижени за токсичноста на дозата. Тести-рањето покажа дека сите нивоа се нормални и нема истекување, што покажува дека телото ис-користило с? што тој зел бидејќи сите состојки биле во правилен сооднос за да обезбедат макси-мална функција на метаболизмот. Немаше разредување на крвта ниту какви било несакани ефекти. Откако бројот на леукоцити му се нормализира, тој ја намали дозата на две топки днев-но како доза за одржување. Околу средината на 2011 година тој беше во ред без никакви пробле-ми. (анонимно сведоштво)

Хочкин

На возраст од седум години малиот Томи Г. бил испратен во детската болница каде што му бил дијагностициран Хочкин. Томи бил опериран и подложен на 24 третмани со радијација, плус дополнителни експериментални терапии за кои лекарите се надевале дека ќе бидат од некаква помош. Кога Томи не реагирал позитивно на овие херојски мерки, тој бил отпуштен од болница како неизлечив случај.

bolnicaНа неговите родители им било кажано дека му остануваат помалку од шест месеци живот. Тој имал изгореници и лузни на вратот, под двете раце и на ципите од мно-гуте третмани со радијација на кои бил подложен. Неговиот глас бил рапав, а дишењето отеж-нато. Гласните жици му биле сериозно изгорени од третманите со радијација. Томи повторно бил примен во болница, овој пат за да умре. По добивањето третман врз основа на истражува-њето на д-р Бадвиг за балансирање на масните киселини, приказната продолжила.

“Го зедовме Томи дома и го ставивме на протоколот. За само пет дена дишењето на Томи му се нормализира првпат по речиси две години. Три недели подоцна му се врати гласот. Од тој ден Томи повторно почна да се чувствува добро. Тој се врати на училиште, почна со пливање. Нас-коро ќе наполни дванаесет години и сега е здраво и среќно момче”, пишува неговата мајка.

Рак на дебело црево

Ви благодарам многу за сите информации од водичот што ми го испративте. Тоа е еден вид мудрост, која доаѓа заедно со научни податоци и со истражувања од Бадвиг-центарот.

Јас сум добар, ви благодарам. Верувам и дека се ослободив од ракот, но не направив тест на урината за да ви потврдам. Чувствувам дека целата енергија ми се врати, јадам со апетит и сум многу активен. Ви благодарам д-р Џенкинс. Вашиот протокол ми го спаси животот.
Карлос Писаро

Два карцинома и тумор

На Дороти Мекорд ~ биле дијагностицирани два карцинома и еден тумор. Едниот на црниот дроб, вториот на јајчникот со метастаза и тумор на мозокот. По третманот со Бадвиг-протоколот таа напишала:

Д-р Џенкинс: Ултразвукот покажа дека јајчниците се чисти. Имам добри вести и со црниот дроб. Останувам во контакт со вас и со вашата програма с` додека не се промени ситуацијата и со туморот во мозокот. Голема благодарност!

Превземено од – Дневник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top