Home / нови лекови / Масло од канабис – природен лек против рак и помага во ублажување на болките

Масло од канабис – природен лек против рак и помага во ублажување на болките

Иако претставниците на медицината цврсто стојат на својата изјава дека марихуаната е штетна дрога, Канаѓанецот Рик Симпсон го посвети својот живот и кариера за да го докаже спротивното – марихуаната може и да лечи! Откако се излечил себеси со масло од семе од канабис сатива, успешно ги спасил животите на 5.000 пациенти болни од канцер.

Kолегите од порталот точка истражувале на интернет за тоа што овој човек истражувал – ви пренесуваме дел.

rik simpson4Рик Симпсон е активист-поборник за легализирање на медицинска марихуана, кој им овозможува на луѓето информации за лековитите моќи на маслото од канабис речиси цела деценија.

Рик се излечил себеси од метастатичен рак на кожата во 2003 година, и оттогаш го посветил својот живот на ширењето на вистината за маслото од канабис сатива. Се соочил со огромна опозиција и критики од канадските власти, како и со фармацевтските компании, владините агенции за здравје и управите на ОН.

И покрај тој факт, Рик Симпсон успешно излечил 5.000 пациенти, и тоа бесплатно, и верува дека сите форми на болести и зарази се излечливи. Тврди дека со неговиот пронајдок можат да се излечат секакви видови на рак и други болести, за кои се верува дека не е пронајден лек.

rik simpson

Факт е дека на медицината не и требате здрав ниту мртов, односно и требате болен што е можно подолго, со цел да ги примате скапите терапии. Лекот против карцином би го убил нивниот ‘ите како’ добар бизнис вреден милијарди долари.

Рик третирал пациенти болни од сите типови на зарази и болести, вклучувајќи сида, рак, артритис, мултиплекс склероза, дијабетес, леукемија, Кронова болест, депресија, остеопороза, псориаза, инсомнија, астма, мигрени, регулација на тежината на телото, хронична болка и мутирани клетки (полипси, тумори). Поголемиот дел од пациентите биле успешно излечени, освен оние од сида, кои секако, маслото го користеле за ублажување на болките.

hash_oil-makinggg

За него и неговото откритие бил снимен и документарец наречен „Run From The Cure“, Во филмот се вклучени и интервјуа од луѓе кои биле излечени од маслото на Рик, но биле одбиени кога сакале да сведочат во негова корист во Врховниот суд во Канада на неговото судење во 2007 година.

Во овој документарец се детално објаснети медицинските бенефиции на маслата од канабис сатива и хашиш. (видео од филмот на крајот од текстот)

Тој верува дека оралното земање на ова масло ги уништува клетките на канцерот во телото.

kanabis ulje

Во зависност од начинот на кој се користи, маслото од сатива (анг. hemp oil) може да излечи и разновидни болести на кожата, како на пример, меланоми.

Дејството и ефективноста на откритието на Рик Симпсон беа неодамна потврдени со студија на Интернационалната асоцијација за вариетет во медицината (IMVA) во Шпанија.

Сите инфомрации за оваа статија се добиени од извори користени од интернет. Доколку користите некои материјали од оваа статија во реалниот живот, истото ќе го правите на сопствен ризик

Podetalno za ova na – Tocka.mk

Run From The Cure – целосен документарец за маслото од марихуана

Рик Симпсон зборува за чудотворното дејство на маслото од марихуана

Како се прави Рик Симпсоновото масло од марихуана

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top