Home / природен лек / Ставете црвен кромид на врат и ќе се изборите со најчестата болест на денешницата

Ставете црвен кромид на врат и ќе се изборите со најчестата болест на денешницата

Познато е дека кромидот ја чисти кожата, ги убива бактериите, а фосфорната киселина во крвотокот прави чуда.

Лекар од Санкт Петерсбург, Игор Кнјазкин, запишал рецепт во кој главната улога го има црвениот кромид во лечењето на штитната жлезда.

crven kromidСпоред неговата препорака, навечер пред да легнете главица црвен кромид пресечете го на половина за да може сокот да тече од секоја половина.

Со лесни, кружни движења, измасирајте го вратот на подрачјето каде што се наоѓа штитната жлезда.

На спиење одете без да го измиете вратот за сокот да може да делува преку ноќ. Сокот природно ќе ја поттикне функцијата на штитната жлезда.

Познато е дека кромидот ја чисти кожата, ги убива бактерите, а фосфорната киселина во кротокот прави чуда.

Народната медицина вели дека кромидот:

– ја прочистува крвта, ги убива бактериите, го прочистува воздухот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top