Home / бабини рецепти / Спас против ишијас

Спас против ишијас

bolki grb1.Се вари зелката и се става на болното место. Облогите се менуваат три пати наден.

Се меша од оваа маса на болното место и над неа се ставаат листовите од зелка. Се покрива со ленска крпа или газа, се држи облогата неколку саати.

Се повторува , додeка не се подобри состојбата.

2. Трули јаболка (најдобро е шумски-диви), се рндаат и се ставаат на болното место. Ова се повторува неколку дена додека не се почуствува подобрување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top