Home / природен лек / Со чај од ѓумбир и портокали против ракот на бели дробови

Со чај од ѓумбир и портокали против ракот на бели дробови

Ракот на белите дробови е водечка причина за смрт од малигните заболувања во светск ирамки. Експерти советуваат – ако веќе не можете да ги откажете цигарите  кои се лоша и штетна навика, постои храна која може да го намали ризикот за заболување од рак на белите дробови. Односно, тоа се производи кои ги чистат белите дробови од катран и никотин.

rak-beli-droboviЗначи, ако веќе уживате во чадот од цигарите, обидете се да  консумирате пченка, бидејќи таа содржи  бета-криптоксантин , што е  моќен антиоксидант.

И беиот и виолетов кромид содржат соединенија кои имаат анти-канцер ефекти и ги штитат белите дробови од инфекција. Интересно е дека кај луѓето кои веќе имаат рак, го спречуваат развојот на нови малигни клетки.

Пиењето на чај од  ѓумбир ќе го олесни дишењето, а портокалите исто така содржат криптоксантин кои превентивно делуваат  против ракот на белите дробови.

Исто така се препорачува и коприва и чај од борови иглички.

zdravstvo24.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top