Free songs
Home / алтернативна медицина / Скапоцените камења кријат скапоцен лек

Скапоцените камења кријат скапоцен лек

Уште од дамнешно време, луѓето откриле дека постои некаква поврзаност помеѓу скапоцените камења и месеците од годината, френквенцијата и здравјето. Скапоцените камења се верува дека имаат посебна моќ со која влијаат на човековото здравје. Секоја личност, покрај тоа што си има свои предодредени скапоцени камења според хороскопскиот знак кои позитивно влијаат на организмот, исто така може да се комбинира и со скапоцените камења кои му припаѓаат на нејзиниот подзнак или пак некоја доминантна планета од хороскопот. На тој начин нивната моќ за зголемување на енергијата или смирување ќе биде посилна.

kamen-682x341АХАТ
Ахатот е одличен камен за ребаланс и хармонизирање на телото, мозокот и духот. Ја прочистува и стабилизира аурата, ја елиминира и трансформира негативноста. Ахатот ги подобрува менталните функции, ја подобрва концентрацијата, перцепцијата и аналитичките способности. Го ублажува, смирува и лечи внатрешниот гнев или тензија и создава чувство на сигурност и безбедност. Ахатот ги лечи очите, стомакот и матката, го прочистува лимфниот систем и панкреасот, ги зајакнува крвните садови и ги лечи кожните нарушувања.


БЕЛ АХАТ
Белиот ахат е „најдобриот камен за трудници”. Им помага и ги штити мајката и бебето, ги смирува породилните болки, го олеснува утринското гадење, и обезбедува здрав проток на млекото за бебето.
Боја – Проѕирно или млечно бела, бела до сива, светло сина, портокалова до црвена, црна.
Моќ – Љубов, Хармонија, Долговечност, Храброст и сила, Заштита, сигурност и безбедност, Биланс, Великодушност, Почитување на природата, Прифаќање, Среќа, Богатство

АМЕТИСТ
Аметистот е моќен и заштитен камен. Заштитува против психички напади , ја преобразува енергијата во љубов и ги штити оние кои го носат од секаков вид на штета, вклучувајќи и геопатски или електромагнетен стрес и лоши посакувања од другите. Аматистот е природен смирувач, го ублажува стресот и напорот, ја смирува раздразливоста, ги намалува гневот, бесот, стравот и анксиозноста. Ја ублажува болката и тагата, и ја разблажува негативноста. Аматистот ја активира духовната свест, отвора интуиција и ги подобрува психичките способности. Тој ја потпомага трезвеноста, има отрезнувачки способности при преопиеност од алкохол, дрога и друго. Го смирува и стимулира мозокот, помага при фокусирање, ја подобрува меморијата и мотивацијата.


Аметистот ја подобрува меморијата и сфаќањето на соништата. Тој ја олеснува несоницата, и ја поттикнува несебичноста и духовната мудрост. Аметистот го зголемува производството на хормони, го доведува во склад ендокриниот систем и метаболизмот. Го зајакнува имунолишкиот ситем, ја намалува болката и го зајакнува телото во борбата против ракот. Ги уништува малигните тумори и помага во обнова на ткивата. Ја прочистува крвта. Ги олеснува физичката, емоционалната и психичката болест или стрес. Аметистот ги олеснува главоболките и ја ослободува напнатоста. Тој ги намалува модриците, отоците повредите и слушните оштетувања. Аметистот лечи болести на белите дробови и респираторниот тракт, кожни заболувања, и болестите на дигестивниот тракт.
Боја – светло розевкасто виолетова до длабоко гроздова пурпурна
Моќ – зголемена благородност, духовна свест, психички способности, внатрешен мир и лекување, лечење на телото, мозокот и душата, позитивна трансформација, медитација, биланс, ублажува стрес, комуникација

АКВАМАРИН
Аквамаринот е камен за храброст. Тој има афинитет со чувствителните луѓе. Може да се нарече и камен толеранцијата, а ги намалува предрасудите, давајки им поддршка на оние кои ги совладала одговорноста. Тој ги разјаснува перцепциите, го изострува разумот и ги прочистува конфузиите. Ги смирува стравовите и ја зголемува осетливоста, ја изострува интуицијата и ја отвора видливоста. Добар е за медитација. Високо протективен при бременост, им помага на мајката и бебето при заштита од зло. Аквамаринот е при помош за болки во грлото, отечени жлезди како и проблеми со тироидната жлезда. Тој ги регулира хормоните и растот. Го зајакнува имунолошкиот систем и ги ублажува алергиите. Ја неутрализира кратката или долга далновидност.
Боја – зелено-сина
Моќ – Прочистување, Медитација, Мир, пророштво, инспирација, внатрешна моќ и сила, безбедно патување на вода

КАРНЕОЛ
Карнеолот е стабилизирачки камен, тој ја враќа виталноста и мотивацијата и ја поттикнува креативноста. Тој дава храброст, промовира позитивни животни избори, како и мотивира за успех. Карнеолот е корисен за надминување на било каква злоупотреба. Ви ја поткрепува вашата самодоверба, верувањето во себе си и вашите перцепции. Ја надминува негативната климатизација и ја зголемува издржливоста. карнеолот ја изострува концентрацијата и менталната летаргија. Штити од завист, гнев и незадоволство. Го смирува бесот, и емоционалната негативност ја заменува со љубовта кон животот. Карнеолот ја зголемува плодноста и ја стимулира сексуалноста. Карнеолот ги третира проблемите со грбот, певматизам, артритис, невралгија и депресија. Ги регулира бубрезите и го забрзува лечењето на коските и лигаментите. Ја подобрува асорпцијата на витамините и минералите, исто така и добро ги снабдува органите и ткивата со крв.
Боја – Јасно-до-проѕирно црвеникаво-кафена боја која може да варира од бледо портокалова, до интензивна речиси-црна боја.
Моќ – Емоционална топлина, дружељубивост, Креативност, Индивидуалност, Меморија, Почитување на природата, Хармонија, Храброст, Среќа, Самодоверба, Преродба, Реинкарнација, Потсетување на минатиот живот

СМАРАГД
Смарагдот е уште и познат како “камен на успешна љубов”. Тој носи лојалност и се грижи за домашните блажества. Ги подобрува безусловната љубов, единството и пријателството. Ги одржува и балансира партнерствата, и може да го сигналира неверството доколку ја промени бојата. Смарагдот има ефект на лечење врз емоциите како и срцето. Осигура физичка и ментална и емоционална рамнотежа, и доведува хармонија на сите полиња. Смарагдот има фокусирачка намера и подигање на свеста, доведува до позитивни акции и ја елиминира негативноста, при што помага при подобрување на способноста за потполно уживање во животот. Смарагдот ги подобрува психичките способности и го стимулира користењето на поголем дел од менталниот капацитет. Ја зајакнува меморијата и дава јасна мисла. Смарагдот претира болести на срцето, белите дробови, ‘рбетот и мускулниот систем. Помага при опоравување од заразни болести, им помага на синусите, ги смирува очите и ја подобрува визијата. Има детоксикационен ефект врз црниот дроб, а ги ублажува дијабетисот и ревматизмот.
Боја – зелена
Моќ – Љубов, Романса, Радост, чистење, интуиција, прозорливост, вербата, ведрина, разузнавање, Јасна визија, вистина, Меморија и комуникација, просторно и Емоционална лекување

ХЕЛИОТРОП
Хелиотропот е одличен прочистувач на крвта, и има голема моќ да лечи. Ја подигнува интуицијата и ја зголемува креативноста. Има заштитна моќ. Хелиотропот ја исфрла надвор негативноста, при што помага при надминување на електромагнетен стрес. Го стимулира сонувањето, дава храброст и помага при одбегнување на опасни ситуации. Тој исто така ја надминува себичноста и идеализмот. Помага и при моментално рефлексно реагирање. Хелиотропот смирува и ревитализира, и го подобрува процесот на одлучување. Помага при правењето на правилниот избор во невообичаени околности. Ги намалува раздразливоста, агресивноста и нетрпеливоста. Хелиотропот е идеален за анемија. Ги детоксифицира црниот дроб, цревата, бубрезите, слезината и мочниот меур.Тој го регулира протокот на крвта, го намалува формирањето на гној, ги неутрализира токсините и го стимулира лимфниот систем, ги лечи воспаленијата и инфекциите. Хелиотропот исто така е корисен во лекување на рак на крвта како што е леукемијата.
Боја – Темно зелена / зеленкасто-сина боја со мали црвени дамки
Моќ – усогласување, организација, Нежен енергетски проток, Великодушност, Идеализам, среќа, прочистување

ГРАНАТ
Гранатот инспирира љубов и посветеност. Тој ја ревитализира, прочистува и билансира енергијата, доведувајќи ведрина или страст. Тој исто така го билансира сексуалниот нагон и ја ублажува емоционалната дисхармонија. Гранатот го активира и зајакнува инстиктот за опстанок, воведувајќи храброст и надеж. Го стимулира потсетувањето на минатиот живот. Ја изострува перцепцијата за себе и за другите. Тој ги отстранува инхибициите и табуата. Гранатот го отвора срцето и дава самодоверба. Гранатот го регенерира телото и го стимулира метаболизмот. Тој ги третира болестите на ‘рбетот и’ рбетната течност, коска и клеточна структура. Ги прочистува срцето, белите дробови, крвта и ја регенерира ДНК. Тој го зајакнува имунолошкиот систем и нивото на енергија.


ЦРВЕН ГРАНАТ
Овој камен е камен на посветеноста, црвениот гранат ја претставува љубовта. Тој ги ревитализира чувствата и ја подобрува сексуалноста, воведувајќи топлина, посветеност, разбирање, доверба, искрености и чесност во врската. Тој го контролира бесот, посебно кон себе.
Боја – најчесто го има во црвена, но достапен во речиси сите бои, вклучувајќи: розова, зелена, портокалова, жолта, кафеава и црна
Моќ – страст, сензуалност, Сексуалност, романтична љубов, Интимност, позитивни мисли, енергија, потсетување на минатиот живот, инспирација, успехо, социјална популарност, Самодоверба

ТОПАЗ
Топазот смирува, лечи, поттикнува, дополнува, ремотивира и ги подредува меридијаните на телото – ја насочува енергијата онаму каде што е најпотребна. Тој ја промовира вистината и опростувањето. Топазост ности радост, великодушност, изобилство и добро здравје. тој е познат како камен на љубовта и среќата.Топазот помага при ослобудување од тензии и ја поттикнува релаксацијата. Тој промовира отвореност и искреност, самореализација и самоконтрола. Тој помага при решавање на проблемите и помага во изразувањето на идеите. Топазот ги стабилизира емоциите,правејќи ве привлечни на љубов од сите избори. Топазот помага при варењето на храната и се бори со нарушувањата во исхраната како што е анорексијата и булимијата. Ги зајакнува нервите и го стимулира метаболизмот.
Боја – Безбојна, сина, кафена, портокалова, сива, жолта, зелена, црвена – розова.
Моќ – комуникација, Љубов, среќа, Доброто здравје, Привлекување

Повеќе на – www.astromagazin.com.mk

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top