Home / Болести и лечење / Симптоми за камен во бубрег

Симптоми за камен во бубрег

Раната фаза од создавањето на камења во бубрег не е проследено со никакви симптоми. Но, дури и лесно движење на бубрежните камења може да доведе до парализа и страшна болка, која често се споредува со болката која ја доживуваат жените за време на пораѓај.

kamen-vo-bubreg1385499481_thumb_medium490_0Јаки болки во грбот и долниот дел на стомакот

Болката почнува наеднаш кога каменот се движи низ уринарниот тракт. Нападот на болка може да трае подолго или да се појавува привремено.

Болка во карлицата пратена со умор

Личноста може да почувствува треска или екстремен студ.

Недостаток на енергија

Енергијата може значително да се намали, до тој степен што личноста нема да може да се движи.

Крв во урината

Изразито портокалова боја на урина и остра болка кај бубрезите може да бидат симптоми за појава на бубрежен камен.

Непријатен мирис на урината

Доколку почувствувате непријатен мирис на урината или крв тоа е сигурен знак дека имате камења.

Повраќање

Честопати луѓето кои патат од камен во бубрег имаат тегоби и повраќаат.

Чешање за време на уринирање

Честа потреба за уринирање, која е попратена со чешање е еден од главните симптоми на бубрежен камен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top