Home / аларм / Што да направите доколку настрадате од медуза?!

Што да направите доколку настрадате од медуза?!

Во тек се летните одмори а повеќето се одлучуваат за на море, а дали сте се запрашале што треба да направите доколку ве гризне медуза…

u51086-67203_meduza_show-68790Местото каде што ве гризнала медузата треба да го замиете со вински оцет или алкохол. Раната немојте да ја замивате со слатка вода, доколку е таа блиску очите, на лицето, устата, како и на гениталите, во тој случај побарајте лекарска помош.
Во случај само на допир со медуза, местото затријте го само со песок.
Еве што треба да направите:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top