Home / Болести и лечење / Шокантни истражувања: Вакцинираните деца со 5 пати повеќе болести од невакцинираните

Шокантни истражувања: Вакцинираните деца со 5 пати повеќе болести од невакцинираните

Последното големо истражување ги потврдува сознанијата на другите независни истражувања кои го споредувале здравјето кај вакцинираните и невакцинираните деца.

vakcina4444Всушност сите тие студии покажале дека вакцинираните деца имаат 2 до 5 пати повеќе детски болести и алергии од невакцинираните деца. Ова големо истражување го започнал Андреа Бачмаир и ова истражување се уште е во тек.

Во него вклучил единаесет илјади испитаници , главно од САД, додека другите истражувања биле спроведени со анкетирање на помала група на испитаници. Фокусот за сите студии главно бил насочен на детските заболувања.

Сепак резултатите биле слични нормално, ниту едно од истражувањата не било објавено во медиумите, ниту пак биле финансирани од страна на Светската здравствена организација или било која национална или меѓународна агенција од здравствена или медицинска област. Тие не се осудуваат објективно да го споредат здравјето на вакцинираните и невакцинираните деца, пишува Натурал Њус.

Драматичните последици кои вакцината може да ги предизвика никогаш не биле во центарот на вниманието бидејќи мал е бројот на луѓето кои пријавуваат такви проблеми. Запоставувањето на тој проблем најчесто се случува поради тоа што тоа е сложен состав кој стручните лекари треба, поради тоа што поголемиот број родители не знаат речиси ништо за тоа, а и поради тоа што реакциите исчезнуваат веднаш по вакцинацијата, не можат да ги препишат на вакцината. Според тоа дури и поголемиот број на несакани реакции се премолчуваат, а долгорочните негативни здравствени последици кои произлегуваат од вакцината воопшто не се сметаат за релативни.

vakcinadecaДосегашните истражувања ставаа голем нагласок на детските болести, како што се астма, хроничен бронхитис, алергија, воспаление на уво, дијабетес, пореметувања во спиењето, дислексија, мигрена, хиперактивност, епилепсија, депресија, спор развој на говорот и моториката.

Во 1992 година истражувачи од Нов Зеланд анкетирале 245 семејства со вкупно 495 деца. Децата биле поделени на 226 вакцинирани и 269 невакцинирани со тоа што 81 семејство имало и вакцинирани и невакцинирани деца. Разликите биле драматични. Всушност кај невакцинираните деца била абележана далеку помала зачестеност на детски болести отколку што тоа било случај кај вакцинираните деца.

Интересен е и резултатот на едно друго истражување спроведено во Нов Зеланд помеѓу деца родени во текот или по 1977 година. Всушност ниту едно од невакцинираните деца не заболело од астма, додека пак речиси 25 проценти од вакцинираните деца до 10 години ја развиле оваа болест.

Доктор Татјана Обуканиќ, доктор по имунологија напишала интересна книга „Илузии на вакцината“ која ја опфаќа оваа тематика. Таа објаснува дека имунитетот против болеста не се создава преку вакцинација, а дали ќе се разболите од некоја болест или не зависи од изложеноста на таа болест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top