Home / природен лек / Семките од грозје се поефикасни од хемотерапија?

Семките од грозје се поефикасни од хемотерапија?

Хемотерапијата во однос на биоактивните состојки на екстрaктот од семките на грозјето (ГСЕ) изгледа како архаичен облик на лекување, особено ако се земе во предвид фактот дека хемотерапијата и зрачењето можат да предизвикаат ремисија на ракот кој е 10 пати посилен од претходно дијагностицираниот рак.

imagery_grapes-1.gif630Неодамнешното испитување во Центарот за истражување на ракот во Колорадо, докажало дека екстрактот од семке од грозје го спречува ширењето на клетките на туморот и предизвикува нивно изумирање.

Студијата е објавена во медицинското списание „Канцер летерс“. Научниците веруваат дека оние кои боледуваат од колоректален карцином наскоро ќе можат да ја отфрлат хемотерпаијата, „лекот“ кој всушност предизивкува рак.

ГСЕ може да влијае на ракот во четврт стадиум со завидлив успех.

Истражувачите објаснуваат дека ГСЕ ги напаѓа повеќекратните мутации кај клетките како би го елиминирал и запрел нивното ширење низ телото. Само 150 до 250 милиграми ГСЕ дневно може превентивно да делува на колоректалниот карцином, додека истовремено превентивно влијае на бројни други болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top