Home / природен лек / Семки од диња против ешерихија коли

Семки од диња против ешерихија коли

Дињата има значителни позитивни ефекти врз здравјето. Во медицински цели се користи коренот, пулпата и семиња. Таа го штити телото од кардиоваскуларни болести, стареење, уринарниот систем и помага во намалување на тежината. Таа исто така е во низата на антиканцерогена храна.

dddddddddСо оглед на ефикасноста на дињата семките може да се опишат како чудотворни затоа што делуваат опасната бактерија ешерихија коли. Постојат неколку видови и подвидови на ешерихија коли, а еден од нив се наоѓа во долниот дел на стомакот кај луѓето. Повеќето видови на оваа бактерија се безопасни, а понекогаш дури и корисни. Тие се наоѓаат во дигестивниот тракт и создаваат витамин К и го штитат желудникот и другите отровни бактерии. Неколку видови пак од ешерихија коли се опасни и може да доведат до тешки заболувања па дури и смрт.

Ешерихија коли најчесто се наоѓа како бактерија во уринарниот тракт. Овие инфекции можат да бидат успешно излекувани со соодветни антибиотици, но во многу случаи антибиотиците не само што не помагаат, туку и одмагаат бидејќи оваа бактерија може многу лесно да се прилагод на нова средина и лесно мутира. Во такви случаи, пациентите бараат лекови на природна база.

Еден од широко применуваните методи кои се покажале како успешни е и употребата на суво мелени семиња од диња. Доволно е 21 ден по ред, еднаш дневно да се зема по 1 супена лажица мелени семки од диња со 200 милилитри вода. Резултатите се извонредни доколку пациентот се придржува кон третманот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top