Home / бабини рецепти / Рецепт за кичмата никогаш да не ве заболи!

Рецепт за кичмата никогаш да не ве заболи!

Ако сакате да заборавите на болките во кичмата, секоја вечер, пред спиење во рок од 1,5 месец треба да јадете:

suvislivi i grozje* 1 смоква

*1 сува кајсија

*5 суви сливи

Овие плодови содржат супстнции кои предизвикуваат регенерација на ткивата, кои ги составуваат интервертебралните дискови.Тие ги прават посилни и поцврсти. Пршлените ќе почнат сами да си се местат на нивните природни места без надворешни мануелни корекции.

Пробајте и вие нема да ја препознаете вашата кичма!

Секој плод посебно содржи одредени елементи и супстаници, а нивното мешање дава одличен лек, кој е исклучително ефикасен против болките во кичмата. Исклучително е корисен за мажите и жените,

Овој рецепт е добиен како подарок од спортист – олимпиец, кој на тој начин ја регенерирал својата кичма после тешки физички напори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top