Home / алтернативна медицина / Ракот може да се излечи за 3 минути ?! (Видео)

Ракот може да се излечи за 3 минути ?! (Видео)

Верувале или не, болеста која ја покосува човечката популација и сè повеќе ги напаѓа и младите, ракот, може да се излечи за само три минути. Ова веќе со години го тврди познатиот американски автор Грег Браден, кој ја пропагира идејата за лечење на оваа тешка болест.

greg-braden-01Браден верува дека емоциите директно влијаат врз човечката ДНК структура и дека со едноставна концентрација на мислите може да се победи која било тешка болест. Ракот, според оваа теорија, настанува како последица од постојани спреги меѓу мислите и манифестациите во физичкиот свет. Според објаснувањата, постои енергетско поле кое ги спојува менталното и физичкото.

Мислите и емоциите создаваат електромагнетно поле, чии бранови се шират и еден метар од нашето тело. Браден се повикува и на тврдењата на Никола Тесла, кој сметал дека и луѓето еден ден ќе можат да произведуваат електрична енергија со помош на мислите и мозокот кои се извор на силна енергија.

Сепак, ефективни се само фокусирани мисли, а не оние што се расфрлани под влијание на обврските и настаните во секојдневието. Фокусираните мисли создаваат силно електромагнетско поле и делуваат врз околината. Кога ќе се развие оваа техника, таа повеќе не е фикнција, туку технологија на која се заснова лекувањето.

Тоа, како што тврди Браден, е веќе изведено во Кина, при што за помалку од три минути бил излечен тумор до величина поголема од три сантиментри. Тоа било постигнато со силно енергетско зрачење креирано преку енергијата на фокусираните мисли и емоции.

Емоциите и чувствата се само огледало, сè што произведуваме во самите нас го зрачиме во околината и просторот и на тој начин го добиваме тоа што се наоѓа во нас. Ако велиме дека еден ден ќе оздравиме, огледалото ни одговара дека тоа нема да се случи во блиска иднина, а можеби и никогаш.

Но, ако тврдиме дека се чувствуваме добро и почнуваме и така да размислуваме, тогаш почнува да се менува и нашата здравствена состојба, преку нашата ДНК структура, која е под влијание на енергијата од мислите и емоциите.

Науката со години тврди дека вербата и чувствата немаат никакви влијанија врз нашите здравствени состојби, но психологијата го тврди спротивното, дека физичката состојба е резултат од нашата психичка состојба.

Телеграф.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top