Home / природен лек / Ракија од сливи и мастика лек за стомак, лозова за заб,

Ракија од сливи и мастика лек за стомак, лозова за заб,

Природен непријател на сите вируси и бактерии. Лутиот напиток успешно се справува и со болките во мускулите, а честопати се употребува и за дезинфекција на раните.

Ракија од сливи (шљивовица)

rakija1Овој вид ракија е мошне силна, безбојна, со наметлив мирис кој што потсетува на чист алкохол. Ги намалува болките во стомакот, особено ако сте претерале со тешка или неквалитетна храна. За кусо време ги разградува непотребните состојки во организмот.

Исто така домашна ракија со долга историја, мастика се подготвува од билката анис која е корисна против болките во желудникот, но е особено добра и за дишните органи.

Доколку ве боли заб, пивнете една до две чашки лозова ракија, ова е блага анестезија на заболеното место.

Оревовата ракија го регулира нивото на маснотиите

Го засилува коренот на косата, го стимулира потемнувањето на кожата за време на сончањето, го регулира нивото на маснотиите во крвта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top