Home / Болести и лечење / Како да ја излечите леукемијата за 8 дена

Како да ја излечите леукемијата за 8 дена

Техничарот Дејвид Апонте успеа да ја преброди леукемијата само за осум дена благодарение на методот на американските научници.

Методот за успешно лекување на леукемија, која до неодамна се сметаше за неизлечива е изграден врз основа на генската терапија.

leukemijaABC наведува дека Апонте бил излечен од леукемија со помош на Т-клетки, заразени со вирусот на ХИВ.

Истиот овој метод неодамна ја спаси од смртоносната канџа на леукемијата и седумгодишна Ема.

Лекарите од здравствената установа “Спомен Слоун Угостителство” биле одушевени од позитивните резултати кои ги дал методот кај  Ема и одлучиле да го пробаат и врз возрасен човек.

Методот не успеал да ги излечи сите пациенти врз кои бил спроведен, но пак за сметка на тоа при Дејвид Апонте биле успешни и го спасиле од страшното тзаболување само за осум дена.

Не е исклучено Феноменалниот метод да покаже решение и за други видови на рак.

Во моментов експерименталната терапија била приложена на вкупно 6 лица.

Кај сите други освен Дејвид Апонте, трагите од леукемија исчезнале по осмата недела.

Во материјалот на “New Scientist” посветен на новиот метод за лекување на леукемија се наведува дека еден од пациентите починал како резултат на згрутчување на крвта, а другиот е починал, бидејќи болеста се вратила со полна сила по завршувањето на третманот.

Faktor.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top