Home / аларм / Пушачи – Еве како да ги прочистите белите дробови на природен начин

Пушачи – Еве како да ги прочистите белите дробови на природен начин

Постојат вежби за дишење кои ќе ги прочистат белите дробови.

rak-beli-drobovi (2)Вежбите за дишење се прават така што ќе застанете исправено со рацете поставени покрај телото, и нозете малку раширени. Вдишете од носот и задржете го воздухот неколку секунди па издишете низ устата. Но, не застанувајте тука, бидејќи во белите дробови сè уште има воздух. Сега натерајте ја дијафрагмата да го иsфрли целиот тој воздух кој останува во белите дробови извикувајќи: „ха… ха… ха“ додека не почувствувате дека стомакот ви се вовлекува. Повторете ја вежбата неколку пати.

Преку носот, полека вдишите свеж, чист воздух во празните бели дробови.

Наполнете ги белите дробови со воздух до крај, а потоа задржете го здивот 5 секунди, полека броејќи 1…2…3…4…5. Во овој момент, кислородот ги наполнил вашите бели дробови и секоја клетка во телото!

Повторно издишете низ уста, се додека повеќе нема воздух и повторете „ха…ха…ха…“ за да го исфрлите преостанатиот воздух од белите дробови.

И повторно преку носот, полека вдишите свеж, чист воздух во празните бели дробови.

Повеќе прочитајте на БабинЛек.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top