Home / алтернативна медицина / Притиснете ја оваа точка на ногата и СТРЕСОТ ќе исчезне

Притиснете ја оваа точка на ногата и СТРЕСОТ ќе исчезне

Станува збор за традиционална кинеска акупунктура која се користи повеќе од 2.000 години како лек за многу состојби.

oticanje-i-voda-u-nogamaПритиснете со палецот на оваа точка на двете стапала и ќе видите колку нешта можат да се променат. Најдете го местото помеѓу палецот и прстот до него, веднаш над зглобовите на овие прсти. Притиснете и држете 2 минути со цел да го подобрите вашиот сон, варењето на храната, да ја намалите настинката, да ја отстраните главоболката и болката во забите, како и да ја подобрите работата на белите дробови и целиот кардиоваскуларен систем.

Постои уште една точка со чија стимулација можете значително да го зголемите протокот на крвта кон црниот дроб, притоа подобрувајќи ја неговата работа и ослободувањето од токсини. Оваа точка се наоѓа на внатрешната страна од потколеницата, малку над глуждот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top