Home / природен лек / ПРАВИ ЧУДА: Пред да одите на спиење измасирајте го вратот со Црвениот кромид

ПРАВИ ЧУДА: Пред да одите на спиење измасирајте го вратот со Црвениот кромид

Пред заминувањето на спиење, една главица црвен кромид пресечете ја на половина и со двете половини измасирајте го вратот на подрачјето околу штитната жлезда.

crven kromidПознат е и како ефикасен чистач на крвта, „убиец“ на бактериите и бацилите, но тука не завршува делотворноста на црвениот кромид. Познатиот д-р. од Санкт Петербург, Игор Књазкин, наведе дека тој е одличен сојузник во борбата против проблемите со штитната жлезда, па препорача дека е пожелно да се користи и за тие цели.

Неговата препорака е навечер, пред да заминете во кревет, една главица црвен кромид да ја пресечете на половина и со двете половинки да го масирате вратот околу штитната жлезда со кружни движења околу пет минути и така да преспиете.

Тој, тврди на природен начин ќе ја поттикне функцијата на овој ендокрин орган во што, додава, многу брзо ќе се уверите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top