Home / алтернативна медицина / Овие болести може да ги лечите со топла вода – јапонска медицина

Овие болести може да ги лечите со топла вода – јапонска медицина

Главоболка, болки во телото, срцевиот систем, артритис, брзо отчукување на срцето, епилепсија, вишок на дебелина, бронхитис, астма, туберколоза, менингитис, болки во бубрезите, бронхитис, повраќање, гастритис, дијареа, хемороиди, дијабетис, запек, сите болести на очите, матката, рак, менструални нарушувања, заболувања на уво, нос и грло.

Пиењето на топла вода наутро на гладно се препорачува кај различни состојби. Ова ги подобрува сите функции на организмот иму помага да се справи со проблемите.

pijte-vodaМетоди на лекување
1. Веднаш откако ќе се разбудите утрото, пред да ги измиете забите, испијте 4 x 160 мл чаша млака вода.
2. Измијте ги забите и немојте да јадете или пиете ништо 45 минути.
3. По 45 минути нормално можете да јадете и пиете.
4. По 15 минути (Периодот кој што ќе појадувате) не јадете и пијте ништо 2 часа.
5. Оние кои се стари или болни и не можат да пијат 4 чаши вода на почетокот (додека не се навикнат) можат да почнат да пијат онолку колку што можат, а потоа постепено да ја зголемуваат количината додека не достигнат до 4 чаши.
6. Овој метод ги лекува болните, но и здравите ги прави посреќни

Која болест за колку време се лечи прочитајте на следниот линк

Лечење со топла вода – ќе се зачудите кои се болести се на листата 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top