Home / бабини рецепти / Откако ќе ја дознаете тајната, секоја вечер ќе си легнувате со кромид во чорапите

Откако ќе ја дознаете тајната, секоја вечер ќе си легнувате со кромид во чорапите

Дали знаевте дека вашите стапала се директен влез во вашето тело, преку она што кинеските доктори го нарекуваат меридијани? Меридијани се патиштата кои водат кон секој орган во телото.

lukac-u-carapu-foto-healthywildandfree-com_1000x0Во кинеската медицина се верува дека стапалата се моќна зонa и директен контакт со сите внатрешни органи, благодарение на т.н. „меридијани“ кои се наоѓаат тука и поминуваат низ целото тело.

Од друга страна, кромидот и лукот имаат огромна моќ за впивање на бактериите и чистење на организмот. Кога тие две работи ќе се спојат, се добива идеален рецепт за евтина и едноставна детоксикација.

Во стапалата се наоѓаат 7000 нервни завршетоци. Тие се поврзани со разни делови од телото. Стимулацијата на овие меридијани е од суштинско значење. Ова можете да го направите и со единствена помош на кромид.

Имено, еден од наједноставните начини да ги стимулирате меридијаните, е во вашите чорапи да ставите парчиња кромид или лук, од долната страна на стапалата, и со нив да преспиете.

Познато е дека кромидот ја чисти кожата, бидејќи ги убива бактериите, а фосфорната киселина во крвотокот може да направи чуда.

Ако преку нервните завршетоци во стапалата оваа киселина влезе во крвотокот, ќе ги прочисти органите и крвта, а ќе ги отстрани и бактериите на кои ќе наиде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top