Home / природен лек / Ослободете се од главоболката и притисокот за 20 минути!

Ослободете се од главоболката и притисокот за 20 минути!

Ако во главата имате силна и неиздржлива болка или пак имате проблеми од висок притисок, пробајте го овој природен лек кој ќе ви ја отстрани болката само за 20 минути.

hipohondrija glavobolka glavaПодгответе облоги од газа,преклопете ја газата во 8 слоеви, при што ширината би требало да одговара на висината на вашето чело, а должината на обемот на вашата глава.

Потоа загрејте 250 ml вода од 60 до 70 степени и во неа растворете две рамни лажички сол,со што ќе добиете 8 % солен раствор.

Со топла вода измијте го челото, ушите и вратот. Натопете ги облогите во солениот раствор, полека исцедете ги и ставете ги околу главата, ушите и вратот. Додека ви стојат облогите, подобро е да бидете во лежечка положба.

По само неколку минути ќе почувствувате олеснување, но не ги вадете веднаш облогите. Останете да лежите уште 20 минути. По отстранувањето на облогите, челото, ушите и вратот измијте ги со топла вода.

Внесувањето сол во организмот предизвикува отеченост и зголемен крвен притисок, но солените облоги делуваат спротивно, низ кожата, поттикнува исфрлање на течностите од организмот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top